Hållbarhet

Vi bryr oss om miljön och din bekvämlighet!

Du har valt ett hotell som aktivt jobbar med hållbarhetsutveckling. På så vis bidrar du till att ta ansvar för miljön tillsammans med oss. Vi hjälper dig som gäst att ta hand om miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.

Nedan följer några exempel på våra miljöinsatser:

Vi använder miljömärkta hygien- och rengöringsprodukter som är skonsamma mot dig och miljön, minimerar vattenförbrukningen genom snålspolande kranar och duschar, samt köper grön el från förnybara källor.

Effektiva uppvärmnings- och ventilationssystem samt LED-lampor bidrar till  att minska energiförbrukningen. Vi jobbar aktivt med att minimera mängden avfall samtidigt som vi sorterar och återvinner i alla möjliga fraktioner.

För att minska matens miljöpåverkan erbjuder vi vegetariska alternativ och ökar andelen ekologiska, rättvisemärkta och/eller närproducerade livsmedel varje år. Vi jobbar med årliga miljömål för att uppnå ständig förbättring av miljöarbetet.

Du kan hjälpa oss i vårt miljöarbete!

Ge oss gärna tips och förslag kring hur vi kan förbättra vårt miljöarbete! Din åsikt är viktig för oss. Receptionen hjälper dig gärna om du har frågor eller vill veta mer om hur du kan bidra.

Lämna plast-, glas- och pantförpackningar bredvid papperskorgen så sorterar och återvinner vi åt dig.

Använd gärna din handduk en extra dag, häng upp den på kroken om ni inte önskar få handduken utbytt.

Hjälp oss att spara vatten och energi genom att ta kortade duschar, släcka lampor, stänga av elektronik och dra laddare ur eluttag.

Välj vegetariska och miljömärkta alternativ i vår restaurang och res till och från vårt hotell tillsammans eller välja miljövänligare transportmedel som cykel eller till fots.

Green Key

För oss är hållbarhet A och O! Därför är vi så stolta över vår Green Key-certifiering som vi arbetat hårt för! Några av våra fokusområden kommande år berör minskat matsvinn, hållbara/ekologiska inköp samt ökning av andelen led-belysning. Välkommen till oss & var med och bidra till en hållbar värld!

Hållbarhetsklivet

Vi är också med i projektet Hållbarhetsklivet, för en mer hållbar res- och besöksnäring.

Generation Waste

Vi är anslutna till Generation Waste vilket innebär att vi aktivt arbetar med att minska matsvinnet